Březen 2011

Diskografie sólo

29. března 2011 v 9:30 | Zdena
  • Kathy Kelly - The Best Of Kathy Kelly (1999, Kel-Life)
  • Kathy Kelly - Morning Of My Life (2001, ePark / Zomba)
  • Kathy Kelly - Straight From My Heart (2002, Copas)
  • Paddy Kelly - In Exile (2003, Polydor / Universal)
  • Kathy Kelly - Godspel (2005)
  • James Kelly - Babylon (2005, Kel-Life)
  • John Kelly & Maite Itoiz - Tales from the Secret Forest (2006, Value Entertainment, rough trade)
  • Angelo Kelly - I`m ready (2006)
  • Angelo Kelly - Rejoice and be glad (2007)
  • Angelo Kelly - Lost sons (2008)
  • James Kelly - Roots (2008)
  • Angelo Kelly - Up Close Live (2008)
  • Patricia Kelly - A New Room (2008)
  • Angelo Kelly - Live in Madrid (2009)
  • Maite Kelly - The Unofficial Album (2009)
  • Patricia Kelly - Essential (2009)

Diskografie The Kelly Family

29. března 2011 v 9:27 | Zdena
  • Christmas All Year (1981, Kel-Life)
  • Wonderful World (1981, Kel-Life)
  • Live (1988, Kel-Life)
  • Keep On Singing (1989, Kel-Life)
  • New World (1990, Kel-Life)
  • Honest Workers (1991, Kel-Life)
  • Street Life (1992, Kel-Life)
  • The Very Best Over 10 Years (1993, Kel-Life)
  • Wow (1993, Kel-Life)
  • Over The Hump (1994, Kel-Life)
  • Christmas For All (1994, Kel-Life / EMI)
  • Almost Heaven (1996, Kel-Life / EMI)
  • Growin' Up (1997, Kel-Life / EMI)
  • Live Live Live (1998, Kel-Life)
  • From Their Hearts (1998, Kel-Life / EMI)
  • The Bonus-Tracks Album (1999, Kel-Life)
  • Best Of The Kelly Family (1999, Kel-Life / BMG Ariola)
  • Best Of The Kelly Family 2 (1999, Kel-Life / BMG Ariola)
  • La Patata (2002, Kel-Life / Polydor / Universal)
  • Homerun (2004, Kel-Life / Polydor / Universal)
  • Hope (2005, Kel-Life)


Děti

29. března 2011 v 9:24 | Zdena
JménoDatum narozeníMísto narozeníPoznámky
Kathy: Kathleen Ann Kelly6. března 1963Leonminster, Massachusetts, USAje rozvedená, má syna (Sean *1992), vystupuje sólo
Johnny: John Michael Kelly8. března 1967Talavera de la Reina, Španělskos ženou Maite Itoiz společně koncertují
Patricia: Maria Patricia Kelly25. listopadu 1969Gamonal, Španělskomanžel Denis, mají dva syny (Alexander *2001 a Ignatius *2003), vystupuje sólo
Jimmy: James Victor Kelly18. února 1971Gamonal, Španělskožena Meike a dvě dcery (Aimee *2006 a Maire *2008), vystupuje sólo
Joey: Joseph Maria Kelly20. prosince 1972Toledo, Španělskožena Tanja, mají dva syny (Luke *2000 a Leon *2004) a jednu dceru (Lilian *2006), věnuje se sportu
Barby: Barbara Ann Kelly28. dubna 1975Belascoain, Španělskoopustila kapelu v roce 2002
Paddy: Michael Patrick Kelly5. prosince 1977Dublin, Irskonyní žije ve Francii, studuje teologii v klášteře. Jeho nové jméno je John Paul Mary. V roce 2010 vystoupil z kláštera, od roku 2011 se bude dále věnovat hudbě :-)
Maite Star Kelly4. prosince 1979Berlín, Německomanžel Florent, mají dvě dcery (Agnes *2006 a Josephine *2008), , vystupuje sólo
Angelo Gabriele Kelly23. prosince 1981Pamplona, Španělskožena Kira, mají syna (Gabriel *2001) a dvě dcery (Helen *2002 a Emma *2006) a dalšího syna Joseph Ewan Gregory Walter (2010), vystupuje sólo
Daniel Jerome Kelly1961USAmá problémy se zdravím, nikdy nebyl na turné
Caroline Kelly1962USApracuje jako zdravotní sestra v USA, je vdaná, nemá děti
Paul Kelly16. března 1964USAmá šest synů a dceru

něco o Kelly Family

29. března 2011 v 9:21 | Zdena
The Kelly Family je hudební skupina, původně složená z Barbary Ann Kellyové, jejího manžela Daniela Jerome Kellyho a jejich dětí.

V roce 1966 Barbara Ann a Daniel Jerome Kelly opustili USA se čtyřmi dětmi (Danny, Caroline, Kathy a Paul), které měl Daniel se svou první ženou. Poté se usadili v jižním Španělsku. Inspirováni tradicemi začali s dětmi zpívat a tančit na folkovou muziku. Hudbu měli rádi, ze začátku hráli po okolí, svým přátelům a známým - začali vystupovat na narozeninových oslavách, svatbách a místních fiestách. V roce 1967 se jim narodil první společný syn Johnny a po něm další děti - Patricia (1969), Jimmy (1971) a Joey (1972). V roce 1973 se rodina přestěhovala do Pamplony, kde vystupovali v taverně. Barbara učila doma děti balet, chodily také na hodiny hudby. Pod jménem "Kelly Kids" je bylo možné vidět ve Španělsku v televizi již v roce 1975. Ve stejném roce se jim narodila dcera Barby.

Při výletu do Itálie v roce 1976 byl během cesty do Říma vykraden jejich minibus. Bez finančních prostředků začali zpívat na ulici, dostávali peníze od kolemjdoucích. Z Itálie cestovali do Rakouska, Irska, Německa a Nizozemí. V roce 1977 se jim narodil syn Paddy, za dva roky dcera Maite. V roce 1979 získali první smlouvu k natočení desky u Polydoru. John byl hlavní hvězdou mezi "Kelly kids" a nazpíval nejvíce písniček. První vydaný singl se jmenoval "Danny Boy" a brzy byl následován dalšími. V roce 1980 získali první místo na žebříčku v Nizozemí a Belgii s písní "Who'll Come With Me (David's Song)".

V roce 1981 se narodil syn Angelo a Barbaře zjistili rakovinu prsu. Rodina se vrátila do Pamplony, Barbara rok na to zemřela. Mysleli, že zpívání tím končí, ale Barbařino poslední přání bylo, aby pokračovali. Danny, Caroline a Paul v následujících letech skupinu opustili a Kathy jako nejstarší žena ve skupině přejala úlohu své matky a starala se o své mladší sourozence.
Po smrti Barbary se Kellyovi vydali do Francie, USA a v roce 1988 do Německa. Tam založili svou vlastní nahrávací společnost "KEL-Life".


1994 byl pro rodinnou devítičlennou kapelu přelomovým - alba "Over the Hump" se prodalo přes 4,5 miliónu kusů. Před "Over the Hump" je ve většině států Evropy nikdo neznal. Ale s vydáním této desky prorazili v mnoha státech Evropy - mimo jiné i v ČR. Brzy následovala alba "Almost heaven", "Growin' up", "From their hearts". Po vydání FTH se dějiny skupiny Kelly Family změnily. V roce 2000 opustila skupinu Kathy a John. Kathy chtěla zkusit vlastní sólovou dráhu a John odešel, protože již nesouhlasil s novým uměleckým stylem skupiny. Barby ještě spolupracovala s rodinou při tvorbě La patata (2002), ale pak se stáhla do ústraní. V šestici vydali album Homerun (2004). Skupinu poté opustil Paddy a albem Hope (2005) skončila veškerá společná diskografie "The Kelly Family".

Angelo, Kathy a Jimmy zpívají sólově, Patricia a Maite se na sólovou kariéru připravují a John hraje a zpívá se svou ženou Maite Itoiz, která je operní zpěvačkou. Z původní devítky tvoří v současné době "The Kelly Family" jenom pětice - Joey, Kathy (která se ke skupině vrátila), Patricia, Maite a také bratr Paul, který s nimi zpíval v dětství. Účast na společných koncertech v budoucnu nevyloučil ani Jimmy.

Kellyovi stále vystupují na koncertech, převážně v Německu, ale někteří i v okolních státech. Nové společné album zatím není v plánu, většina se více věnuje svým sólovým projektům a Joey Kelly sportu.

Maite v ČR představila svůj tehdejší projekt na pomoc Togu. Její přednášky prokládané hudbou se uskutečnily v roce 2004 v Hulíně a v Kroměříži.

Angelo navštívil se svým sólovým programem ČR hned několikrát v letech 2006, 2007, 2008 a 2009, konkrétně Prahu, Brno, Ostravu a Plzeň.

Kathy vystoupila sólově v Plzni a v Brně v roce 2008 a v Českých Budějovicích a v Olomouci v roce 2010.

Paddy (nyní bratr John Paul Mary) vystoupil v ČR v rámci modlitebních večerů, a to 19.2.2010 v Olomouci a 20.2.2010 v Brně.

Patricia zavítala do ČR jen jednou. 27.2.2010 koncertovala v Praze.